Tere Foorumirahvas.
Juba paar aastat seisab hoovis üks paadi kere.
See on üks kahest päästepaadist mis osteti aastaid tagasi laevaremonditehase hoovilt.
Tegu on siis needitud, aluminiumist, kaartega, 5,5m pika ja 1,9m laia tankeri päästepaadiga. Kandevõime 14 inimest koos varustusega

Omapäraseks teeb paadi tema originaalvarustus: Sinna kuulub kuus 3,5m pikka aeru, teisaldatav mast purjega, tormikate kuue aeru varukaga, kusjuures tüürimees istub vööst saati väljas, uppumatuks tegevad aluminumist mahutid külgedes
Kuna siiani ei olnud neil kahel alusel otsest omanikku vaid oli mitme inimese peale siis tehti sõidukõlbulikuks üks alus mis liikus Võrtsjärvest Peipsini. Vaja olii vaid puitosa taastada ja see tehti võimalikult lihtsalt ja originaaliläähedaselt
http://imageshack.us/photo/my-images/109/picture022l.jpg/
Praeguseks hetkeks on mõlemal paadil omanik ja minu plaan oleks viia paat selisesse seisu, et saaks merle minna.
Paat on lameda põhjaga ja ilma kiiluta. Süvis on u 25-40cm mis teeb võimalikuks randumise küllalt madalas vees ja väikelaidudel. Samas on see jälle puuduseks lainest läbi murdes sest vastu järsku ristilainet hakkab laine vastu paadipõhja peksma mida olen juba kogenud peipsi tormiga. Merel peaks olema laine intervall pikem ja ehk seda muret nii tihti ei teki.
Suurt kiirust selle paadiga arendada ei saa ning see ei olegi eesmärk. Soov on lihtsalt veepeal puhata ja rännuhimu rahuldada. Põhiliselt hakkab seda paati edasi lükkama päramootor kuid kui on piisavalt tuult siis tõmbaks ka purje üles.
Mast on kergelt teisaldatav mis teeb võimalikuks mööda jõesuudmeid üles sõita ja sildade alt läbi pääsemise. Peipsi vesikonnas on see tihti vajalikuks osutunud.
Millegipärast ei ole mul õnnestunud leida netist infot sarnase paadi kohta. Kas on tegu minu puuduliku keeleoskusega või on see tõesti nii harv juhus kus päästepaadist midagi ehitatakse.
Netist on silma jäänud vaid mõned
Oodatud on kõik arutelud teemal "SELLE ALUSE MEREKÕLBULIKKUS" ja nõuanded ehitusel.
Ranno