flm kirjutas:
Seadme viga on tavaliselt kõige viimane võimalus värskete seadmete puhul. Kuigi tänapäevase made in china tilulilu elektroonika puhul ei tohi seda kunagi välistada. Küll aga ei ole see mingi reegel arvestades suurte tootjate müüdud koguseid maailmas.
Reegel ei ole jah, aga null ka ei ole kahjuks. Mul on isiklik kogemus, kus kõigepealt üritasid Saksamaal kohalikud paadimehed ühe meie paadis oleva plotteriga maadelda. Siis lõpuks läksin ise kohale ja maadlesin terve päeva raskesti ligipääsevates kohtades võrgu komponente, pistikuid ja kaableid vahetades. Ning päeva lõpuks ei jäänud enam mitte midagi muud üle kui tõdeda fakti: ainus välistamata probleem on plotteri sisemus. Meie tarnija õnneks ei pipardanud ja saatsime meeskonnale uue plotteri, mille nad ise plugoff-plugin meetodil ära vahetasid ja BINGO. Uskumatu oligi tõestatud - plotter oli sünniveaga mis lõi välja alles peale paarikuist lainetes põrutamist. Veotsing oli aeglane ja piinarikas, sest välistasin võimaluse, et seadmes eneses võiks mingi viga olla. Never say never!
Aga isiklik kogemus on mul nii Alteri, NavSystems'iga kui ka Jakariga ning tehnilise toe kvaliteedi osas ei saa nuriseda kellegi üle. Alati olen vajadusel nõuandeid ja kiiret abi saanud.